Tänk på att färgerna på din skärm kanske inte visar exakt samma färger som det slutgiltiga konstverket. Olika skärmar återger olika färger.

Lite om mina arbetsmetoder


Vad det gäller mina FOTOCOLLAGE så utförs hela skapandeprocessen genom bearbetning och förvrängning av mestadels egna foton. Ofta kan det vara fragment som separeras och bearbetas. Delar av bilden kan göras mer eller mindre transperant och ofta målar jag även in vissa delar digitalt. Allt detta kombineras och läggs i olika lager för att få fram det slutliga verket. Processen är tidsödande och i princip inte så olikt vanligt måleri, fast det utförs digitalt.

Fördelen är också att jag kan jobba med min laptop var jag än befinner mig i världen, fast utskrifterna måste göras hemma i min specialskrivare för ändamålet.  


Bilderna skrivs ut med pigmentbaserat Lucia bläck på fin textilduk (banner) som är mer hållbar och mindre fuktkänslig än vanligt fotopapper. Detta ger fotoutskrifter av högsta kvalité och med klara, levande färger och en knivskarp skärpa i bilden.

Mitt måleri

Oljefärgen har för flera år sedan ersatts av acrylfärg som är bekvämare att måla med och har fler uttrycksmöjligheter. Numera jobbar jag både med digital konst och måleri.

Giclè fine art printing 

Metoden har sitt ursprung från Frankrike och USA, och innebär att man förenar modern digital bildbehandling med en storbildsprinter som ger högkvalitativa bläckstråleutskrifter. Trycket har en arkiv och färgbeständighet på över 100 år.

Giclée-metoden anses vara den moderna formen av konstnärlig tryckteknik